Savjetnik predsjednice

Savjetnik predsjednice Kosova Bekim Kupina izjavio je da "tendencija" da se ubistvo muškarca u Uroševcu poveže sa predsjednicom Vjosom Osmani i njenom porodicom, dovodi njen, i život njenih bliskih ljudi, u opasnost, prenosi Telegrafi.

Mediji su preneli sinoć da je u selu Bibaj kod Uroševca ubijen Sadri Sadriu, stric supruga Vjose Osmani, Prindona Sadriua. Kako su naveli, njega je ubio pripadnik Policije Kosova, a motiv je osveta za silovanje iz 1997. godine, tada devetogodišnje Teute Aliu Misini.

Prema navodima medija, Osmani i Sadriu bili su upoznati sa slučajem, o čemu su sa ostalim članovima porodice komunicirali u Viber grupi.

Kupina je, tim povodom, istakao da je Osmani zatražila od bezbjednosnih institucija da se hitno pozabave tim pitanjem.

"Sve to je kleveta sa ciljem da se predsjednica uvuče u situacije o kojima ona nema ni saznanja ni veze. Ni predsjednica ni njen suprug ne koriste nikakvu komunikacionu grupu na bilo kojoj društvenoj mreži. To je potpuno netačno i pristrasno. Ova tendencija ima jasnu svrhu ocrnjivanja i ugrožavanja života predsjednice i njene uže porodice. Predsjednica će se ovim trendovima suprotstaviti svim pravnim sredstvima i već je zatražila od bezbjednosnih institucija da se time hitno pozabave“, naveo je Kupina.

On je dodao da izvještavanje medija o tom slučaju "nema nikakve veze sa profesionalnim standardom medijskog izvještavanja".

"Predsjednica je u stalnom kontaktu sa bezbjednosnim institucijama tako da se ovaj jasan plan ugrožavanja njenog života i života njene porodice tretira kao prioritet", zaključio je Kupina.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi