Otvorena diskusija

Premijer Kosova Albin Kurti i njegova zamjenica za pitanja manjina i ljudska prava Emilija Redžepi razgovarali su juče sa predstavnicima pojedinih bošnjačkih i srpskih nevladinih organizacija, uključujući one koje djeluju u opštinama na sjeveru, a jedna od tema bila je otvaranje mosta na Ibru.

Na sastanu je bilo riječi o društveno-ekonomskoj i političkoj situaciji, nedavnim dešavanjima i aktuelnim temama, navodi se u saopštenju vlade.

Kurti i Redžepi su informisani o aktivnostima nevladinih organizacija, radu koji rade u zajednicama na projektima u "promovisanju prava nevećinskih zajednica i poboljšanju njihovog blagostanja".

Razgovaralo se i o pitanju otvaranja glavnog mosta preko Ibra.

Premijer je "pažljivo saslušao sve stavove i komentare, uključujući i one o mogućim reakcijama, te istakao dobru volju vlasti koju pokazuje svim nevećinskim zajednicama, bez razlike, za ceo mandat, kroz programe zapošljavanja i premještaja", navodi se u saopštenju.

Kurti je rekao da otvaranje mosta u Mitrovici nosi ekonomske koristi, sa slobodnim kretanjem robe, pored društvenog i kulturnog aspekta sa češćom komunikacijom i stabilnijom integracijom.

"U tom duhu saradnje održan je i javni sastanak sa građanima opštine Sjeverna Mitrovica 8. avgusta u prostorijama Skupštine opštine ove opštine“, podsjetio je Kurti i zahvalio predstavnicima nevladinog sektora na otvorenoj diskusiji i njihovoj kontinuiranoj posvećenosti svojim zajednicama i društvu.

Izvor: Kosovo Online