Spremnost

Poslanica Pokreta Samoopredjeljenje Arjeta Fejza rekla je da će ta stranka prihvatiti bilo koji datum za održavanje parlamentarnih izbora koji predsjednica Kosova Vjosa Osmani odredi, prenosi Teve 1.

"Od početka mandata vlade Samoopredjeljenja, opozicija je stalno zahtjevala da se izbori održe. Bili smo svjedoci mnogih procesa u Skupštini Kosova, koji su odloženi zahtjevom opozicije za izlazak na izbore. Sada kada smo zaista blizu izbora, opozicija je izgleda postala racionalnija i govori konkretno o datumu. Više puta smo govorili da smo spremni za izbore, a pogotovo sada kada smo u posljednjih šest mjeseci vlasti", rekla je ona.

Kako je dodala, datum održavanja izbora nije toliko važan, koliko je važna spremnost Samoopredjeljenja da odnese pobjedu.

"Mi smo poslali prijedlog, a konačna odluka je na predsjednici. Smatramo da je prihvatljiv bilo koji datum za koji se predsjednica odluči. Prijedlog smo dali da bi izvršili svoju dužnost kao stranka. Ali, bez obzira koji je datum, rezultat izbora je već poznat", dodala je Fejza.

Izvor: Kosovo Online/Teve1