Savjetnik za medije

Sjedinjene Američke Države podjelile su sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani bezbjednosne procjene u vezi sa ugrožavanjem života američkih vojnika na Kosovu, izjavio je savjetnik za medije predsjednice Bekim Kupina.

"Povodom pitanja da li je Predsjedništvo Kosova dobilo neko zvanično upozorenje od Natoa ili nekog drugog međunarodnog faktora, potvrđujemo da su SAD podjelile sa predsjednicom bezbjednosne procjene u vezi sa ugroženošću života američkih vojnika, koji su uvijek branili suverenitet, teritorijalni integritet i živote naših građana", rekao je Kupina za Reporteri.

On je dodao da predstavnici SAD ni na jednom sastanku predsjednici Osmani nisu iznele stav protiv otvaranja mosta na Ibru, već su, kaže, tražili saradnju u određivanju najpogodnijeg trenutka za to.

"SAD na sastancima koje smo imali nikada predsjednici nisu iznele stav protiv otvaranja mosta, već su samo tražile saradnju u određivanju najpogodnijeg trenutka sa stanovišta bezbjednosti i izgradnju zajedničkog plana za realizaciju otvaranja mosta, u interesu svih građana", naveo je Kupina.

Izvor: Kosovo Online