Uklanjanje betonskih blokova!

Advokat Tom Gashi smatra da ne bi trebalo shvatati ozbiljno izjavu ambasadora SAD na Kosovu Jeffa Hoveniera da bi otvaranje mosta na Ibru moglo da ugrozi američke vojnike, jer, kako ističe, najvećoj armiji na svijetu nikako ne može da nanese štetu ukanjanje "devet blokova betona" koji su postavljeni kao barikada na mostu.

Gashi je za RTV Dukađini rekao da međunarodna zajednica treba da bude zabrinuta što ti betonski blokovi stoje toliko dugo.

"Apsolutno nema opasnosti, najmoćnija armija na svijetu - ako je ugrožena zbog uklanjanja devet blokova betona, a prebrojao sam ih, i tu su bez potrebe od juna 1999. godine - onda nije najmoćnija vojska na svijetu", kazao je Gashi.

Ambasador SAD na Kosovu Jeff Hovenier rekao je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa da u ovom trenutku postoji realan rizik vezan za otvaranje mosta u Mitrovici, koji bi mogao da utiče na bezbjednost vojnika Natoa, uključujući i američke vojnike.

On je istakao da bi to moglo dovesti do nasilja i stvoriti druge probleme, te da se razgovori o tome vode sa Vladom Kosova već mjesecima.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini