Ministar finansija

Ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati reagovao je nakon što su mediji objavili da je vlada premijera Albina Kurtija na putovanja potrošila više od 30 miliona eura i istakao da je riječ o dezinformacijama i lažnim vijestima.

Murati je na Facebooku poručio da je prije nekoliko dana demantovao i poslanika AAK Ramusha Haradinaja, koji je u javnost izašao sa istim podacima kako bi naneo štetu aktuelnoj vladi.

"Današnja tema medija je dezinformacija sa lažnim vijestima o trošenju na putovanja u inostranstvo. Na istu temu, i to upravo iz istog razloga morao sam da reagujem i na izjave poslanika Haradinaja prije nekoliko dana", naveo je Murati.

On je objavio grafikon na kome je predstavljeno da je Vlada najviše sredstava izdvojila za putovanje KBS-a na obuku u inostranstvo.

"Na prvoj fotografiji imate nivo troškova za službena putovanja u inostranstvo, za sve institucije - Vladu, opštine, Skupštinu, samostalne institucije itd. Na drugoj fotografiji imate nivo potrošnje samo za Vladu, gdje glavni porast dolazi kao rezultat slanja bezbjednosnih i odbrambenih snaga na obuku", istakao je Murati.

Izvor: Kosovo Online