Komunikacija

Bivši šef Kosovske informativne agencije (KIA) Burim Ramadani ukazao je da zbog pogrešnih odluka Vlade Kosova neće biti otvoren most na Ibru, dok je strateška komunikacija Kosova i NATO-a "dotakla dno".

Ramadani je na Facebooku ukazao da se Kfor protivi otvaranju mosta.

"Poslije deklarativnog obračuna sa NATO-om, most ostaje promašaj. Nažalost, most se ovoga puta neće otvariti i deklarativnoj egzaltaciji mora doći kraj. Ministri i poslanici ne treba da budu "ispod mosta". Vratite se i uradite nešto u ovih preostalih mjeseci. Kada se pokrene 'oprema' za inspekciju mosta, baš u tom trenutku - svakome ko bilo šta razume - postaje jasno da je strateška komunikacija sa NATO-om dotakla dno", naveo je on.

Ocjenjuje da su predstavnici aktuelne vlasti, svojim neodgovornim ponašanjem, najviše uticali da se most na Ibru ne otvori.

"Ni otvaranje mosta na Ibru, ni svrstavanje u NATO. Naprotiv. Zaoštravanje odnosa sa NATO-om čak i bez pokušaja otvaranja mosta. Umjesto da kao ljudi sa državnim obavezama putuju u sjedište NATO-a i zapadne prestonice, oni su 'putovali' ispod mosta da bi simbolično ostali 'ministri ispod mosta'", ističe on.

Ramadani poziva vlasti Kosova da što prije zaustave verbalni obračun sa NATO-om i KFOR-om i posvete se diplomatiji, vladavini prava i ekonomiji.

Izvor: Kosovo Online