Srbija se agresivno ponašala

Profesor Ustavnog prava na Univerzitetu u Prištini Mazllum Baraliu kaže za Kosovo onlajn da smatra da je izgradnja policijskih stanica i baza na sjeveru Kosova bezbjednosno pitanje i da je do toga došlo jer se Srbija "agresivno ponašala".

Kako navodi, pogotovo poslije dešavanja u Banjskoj najverovatnije se smatralo da je to strateški neophodno i da to nije bila samo procjena Ministarstva unutrašnjih poslova i policije, već da, iako se kaže da nema saradnje sa Kforom i međunarodnom zajednicom, koordinacija ipak postoji "jer se bez njih ne može ništa".

"To je sigurnosno pitanje. Srbija se agresivno ponašala. Oni su činili agresiju i to je bila vojna agresija, nije bila teroristička nego vojna, državna agresija. Ima oko pet, šest, policijskih podstanica i u Sočanici i u nekim drugim mjestima i to je zbog dobrobiti svih građana, jer su svi građani bili ugroženi", naveo je Baraliu.

Premijer Kosova Albin Kurti otvorio je prošle nedjelje renoviranu policijsku stanicu u Sočanici, a gradonačelnik opštine Leposavić Lulzim Hetemi rekao je tom prilikom da će se u naselju Lešak uskoro od temelja graditi nova stanica.

Izvor: Kosovo Online