Poslanica AAK

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj upozorila je da premijer Albin Kurti planira „eskalirajuće akcije na sjeveru“ kako bi osigurao pobjedu na izborima bez obzira što bi time Kosovo moglo da izgubi.

„Kurti ima za cilj da preduzme eskalirajuće akcije na sjeveru, kako bi zadržao poverenje građana u cilju pobjede na izborima uz uslov da i Kosovo izgubi“, kazala je Kadrijaj.

Komentarišući kampanju na društvenim mrežama pristalica Samoopredjeljenja protiv američkog ambasadora na kosovu Jeffa Hoveniera, ona je rekla da se to događaj svima koji „ne misle kao Kurti“.

„Sa ovim Kurtijevim agendama, ministara, poslanika većine, ko ne misli kao Kurti treba da bude napadnut i degradiran od strane Facebook vojske, čak i naši američki saveznici imaju posljedice po zemlju“, rekla je Kadrijaj za Gazata Blic.

Takav odnos, uverena je, Kosovo šalje u izolaciju i gubitak evropske perspektive.

„Sve ovo ide u prilog Srbiji. Gospodin Kurti sve ovo radi namjerno“, navela je ona.

Komentarišući najavu dodatnih mjera EU protiv Kosova, Kadrijaj je ocenila da je to logična posljedica niza upozorenja o koja su se zvaničnici Kosova oglušivali.

„Koliko puta smo bili upozoreni, a vlast nije ozbiljno shvatila upozorenje, mi smo kažnjeni. U stvari Kosovo već ima sankcije i sa ovim sankcijama Kosovo je izgubilo mnoge projekte, ali i povjerenje naših prijatelja. Mi smo za proširenje suvereniteta i integriteta na cijeloj teritoriji Kosova, ali ne sa standardom da Kosovo narušava svoj imidž i povjerenje od strane saveznika”, rekla je ona.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta blic