Advokat porodice

Advokat porodice Hajrizi Arianit Koci izjavio je da je majka Fatona Hajrizija, koji je likvidiran u akciji hapšenja kod Loznice, identifikovala posmrtne ostatke i potvrdila da je riječ o njenom sinu.

"Jutros je Fatonijeva majka identifikovala tijelo, tako da više nema sumnje da se radi o Fatonovom tijelu. Od 13.30 časova je i obdukcija. Moja najveća muka je bila da pošaljem bris ili majčinu pljuvačku, jer sam video da srpske vlasti imaju tendenciju da mi ne daju rezultate brisa i da žele da ga sahrane na groblju samo sa brojem. Imali smo bitku skoro dvije nedjelje oko tijela", rekao je Koci.

Dodao je da je video tijelo Fatona Hajrizija i da ono "nije bilo u dobrom stanju", te da sumnja da nije bilo čuvano na adekvatan način i u odgovarajućim uslovima.

"Tijelo je bilo hermetički zatvoreno, otvoreno je. Juče sam video tijelo, dozvolili su mi, stanje tela nije bilo dobro. Pocjenjujem da nije čuvano u adekvatnim uslovima, ali nisam stručnjak na tom polju. Ne vjerujem da će danas tijelo biti predano članovima porodice", naglasio je Koci.
 
Izvor: Kosovo online/Telegrafi