Poslanica VV-a

Poslanica Pokreta Samoopredjeljenje Arjeta Fejza tvrdi da aktuelna Vlada Kosova ni u jednom trenutku nije narušila odnose sa SAD, ističući da razumevanje idalje postoji, ali da je "samo došlo do zabune" oko vremena kada bi trebalo otvoriti most na Ibru, prenosi Koha.

Ona je tako odgovorila na kritike SAD po pitanju otvaranja mosta ni Ibru i zatvaranja ekspozitura Pošte Srbije u četiri opštine na sjeveru Kosova.

Ukazala je da je prijateljstvo sa SAD od vitalnog značaja i da se ne može prekinuti.

"Vjerujem da je Vlada koju predvodi Samoopredjeljenje u potpunosti odgovorna za obaveze koje ima u vezi sa sprovođenjem zakona i ustavnog poretka Kosova. Rezultati takođe govore sami za sebe. Naše prijateljstvo sa SAD je veoma važno, uloga SAD za Kosovo je od vitalnog značaja, tako nešto niko nikada ne poriče. Ni u jednoj vladinoj akciji i odluci nije bilo pokušaja da se stvori bilo kakva suprotnost sa Sjedinjenim Američkim Državama. Prijateljstvo sa SAD je neraskidivo, to nije nešto što se može prekinuti. Mislim da nema nikog na Kosovu ko na bilo koji način osporava tako nešto", rekla je Fejza.

Fejza je naglasila da između aktuelne vlade i SAD i dalje postoji razumevanje, ali da je došlo do nesporazuma kada je pravo vrijeme za otvaranje mosta na Ibru.

Izvor: Kosovo online/Koha ditore