Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati izrazio je zabrinutost zbog poteza vlade Albina Kurtija koji, kako kaže, ozbiljno narušava odnose sa međunarodnim saveznicima. On ukazuje da je najbolja opcija za Kosovo da se "čvrsto drži uz SAD".

Kastrati je na Facebooku oštro kritikovao Kurtija i njegovu spoljnu politiku, posebno u odnosu prema SAD.

Sa druge strane, ocjenio je da su posjete kandidata za premijera iz redova njegove stranke Bedrija Hamze Vašingtonu - dio borbe za strateške interese Kosova.

Kastrati je ironično prokomentarisao akcije kosovskih zavničnika na jezeru Gazivode, upozoravajući da one mogu biti štetne po Kosovo.

"Da li je za Kosovo bolja posjeta SAD, kako bi se razgovaralo o unapređenju međunarodne agende Kosova i strateškim interesima? Ili je bolje zategnuti odnose sa SAD i plivati u Gazivodama...? Riječ je o ozbiljnim, a ne neukim razmišljanjima u stilu Mefaila Bajqinovcija. Državnost Kosova je u velikoj opasnosti od djelovanja i ostataka komunističkog kalupa na čelu Kosova, kao i imbecila koji ih okružuju! Kosovo će skupo platiti ove akcije!", napisao je Kastrati.

Izvor: Kosovo Online