Veliki problem

Bivši direktor zatvora na Kosovu Sokol Zogaj ukazao je da je bjekstvo iz zatvora postalo "trend", te da bi vlada trebalo da bezbjednost i rad kazneno-popravnih ustanova podigne na viši nivo.

"Veoma mi je žao da čujem da sve više zatvorenika uspjeva da pobjegne iz pritvora na Kosovu. Takođe organizuju se bjekstva i iz bolnica. To je veliki problem. Da bi se bjekstva sprečila potrebne su nove mjere. Treba izgraditi zatvorsku bolnicu, inače iz bolnica mogu da pobjegnu kad hoće. Veoma je teško sprečiti bjekstvo iz otvorenih zatvora", kaže Zogaj za Gazetu Blic.

Ukazao je da je potrebno uređenje vaspitno-popravne službe da bi se sprečila bjekstva.

Ocjenjuje da su bjekstva iz kosovskih zatvora postala trend i da se moraju preduzeti brzi koraci i stručno raditi, kako bi se sprečilo da se taj trend nastavi.

"Vlast vjerovatno radi na tome, ali bekstvo iz zatvora je već postalo trend i to ne treba prepuštati vremenu, već treba vrlo brzo preduzeti mjere bezbjednosti i ne prebacivati sve zatvorenike u Smrekovnicu i druge otvorene zatvore. Konsultujte se sa stručnjacima, a ne sa ljudima koji su juče počeli da rade", zaključio je Zogaj.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic