Portparol Vlade Kosova

Nakon poruke portparola EU Petera Stana da zatvaranje poslovnica Pošte Srbije i otvaranje glavnog mosta na Ibru vodi u nove sankcije Kosovu, portparol Vlade Kosova Perparim Kryeziu kaže da nove mjere nisu rješenje i da bi one "samo produbile nepravdu".

"Pokazalo se da su mjere koje je EU uvela Kosova bile nepravedne. Dodatne mjere samo bi produbile nepravdu", rekao je Kryeziu za Gazetu express.

On je upitao koje mjere je EU preduzela protiv Srbije poslije terorističkog napada proglasila dan žalosti za trojicom terorista ubijenih u Banjskoj, čiji je vođa Milan Radoičić.

Kryeziu je naveo da je Kosovu potrebna podrška EU i SAD, posebno u oblasti vladavine prava i poštovanja sporazuma postignutih u Briselu.

Kazao je i da je zatvaranje poslovnica Pošte Srbije u okviru vladavine prava, a otvaranje mosta na Ibru pitanje slobode kretanja.

"Zatvaranje devet poslovnica Pošte Srbije, koje su poslovale bez dozvole i nelegalno, pitanje je vladavine prava. U međuvremenu, otvaranje mosta preko Ibra je pitanje potpune slobode kretanja, vladavine prava i poštovanja dogovora iz Brisela 2015. godine, pored direktnog doprinosa daljoj integraciji naših građana", rekao je Kryeziu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express