Nema konkrenog stava

Bivši zamjenik ministra unutrašnjih poslova Selam Shkodra izjavio je da ambasadori zemalja Kvinte nisu uspjeli da daju nijedno racionalno objašnjenje zbog čega most na Ibru ne bi trebalo da bude otvoren.

Ocjenjuje da njihove kritike sadrže samo političke fraze te da nema konkrenog stava i argumenata.

"Ambasadori nisu, sa moje tačke gledišta, ponudili ništa od konkretnih razloga osim političkih fraza zašto se most ne treba otvoriti", rekao je Shkodra za Teve 1.

On je naveo da bezbjednosni mehanizmi Kosova odlučuju o određenim pitanjima te da bi na osnovu njihovih informacija most trebalo da bude otvoren.

"Bezbjednosni mehanizmi, Policija kosova, Kosovska obavještajna agencija i Savjet za nacionalnu bezbjednost, procjenjuju bezbjednosnu situaciju, konkretno pitanje, na određenoj lokaciji i u određenim okolnostima. Oni su direktno odgovorni za bezbjednost unutar Kosova. Mislim da bi most, nakon analize koja je napravljena zbog promjene stanja na terenu posljednjih godina, jer ozloglašene bande više nemaju ni autoritet ni ovlašćenja i rasformirane su u sjevernom dijelu, trebalo da bude otvoren", zaključio je Shkodra.

Izvor: Kosovo online/TEVE1