U kampanji priča svašta

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj ukazao je da je tokom manadata aktuelne vlade premijera Albina Kurtija Kosovo samo nazadovalo. Zime su, kaže, bile hladne i bez struje, investicije blokirane, javne institucije korumpirane, a budžet ispražnjen za građane.

Lekaj je tako prokomentariso izvaju Kurtija na sastanku sa dijasporom da su njegovi prethodnici loše upravljali Kosovom.

Ukazuje da je Kurti, osim što nije radio i ništa mijenjao četiri godine, sada ušao u izbornu kampanju, zbog čega daje političke izjave koje ne treba shvatati ozbiljno.

"Zime ove vlade bile su bez struje, sa snegom blokiranim putevima, a godine bez kapitalnih projekata i bez razvoja zemlje. U drugim vladama je bilo sasvim suprotno", rekao je Lekaj za Gazetu Blic.

Osvrnuo se i na situaciju u javnim institucijama, u kojima, kaže, vlada korupcija i bezakonje.

"Ova Vlada je rekla da će se boriti protiv korupcije, ali građani zemlje vide da je ova vlast raširila mrežu prevara i malverzacija u svakoj javnoj ustanovi. Organi pravosuđa i tužilaštva imaće mnogo posla kada ova vlast ode i svi ugovori i javni konkursi budu objavljeni. Pokazaće se da postoji korupcija kao ni u jednoj drugoj vladi. Ministri Kurtijeve vlade su sada, političkim, partijskim i porodičnim umrežavanjem, zloupotrebljavali i krali od brašna, ulja, energije, vode, tendera, resursa i na mnoge druge načine", naveo je on.

U drugim vladama, ocjenjuje, vladao je red i rad u privredi te su i pored malih odstupanja razvojni procesi napredovali.

Kako primjećuje porezi i procedure koje je uvela aktuelna Vlada blokirale su kompanije, biznise i sve karike privrednog sistema.

"Državni budžet i kasa iz ove vlade otišli su u vjetar", zaključio je on.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic