Zloupotreba!?

Nekadašnji diplomata Blerim Canaj ocjenio je da je pitanje otvaranja mosta na Ibru postalo "politički simbol" aktuelene vlade Albina Kurtija, koji ga koristi kako bi prikrio činjenicu da je Kosovo u posljednje četiri godine nazadovalo u svim oblastima.

Canaj ukazuje da Kurti most na Ibru, kao i zatvaranje pošta na sjeveru Kosova, zlupotrebljava kako bi pridobio podršku birača za predstojeće parlamentarne izbore.

"Most je određeni politički simbol, koji, bojim se, vlada želi da koristi zbog propusta u svim resorima koje je vodila i na svim poljima. Sada sjever koristi za širenje propagande, pošto smo u izbornu godinu. Sve će mu ovo trebati u kampanji za izbore", rekao je Canaj za Dukađini.

Komentarišući kritike EU i SAD na račun Vlade Kosova zbog odluka po pitanju sjevera, diplomata upozorava da narušavanje odnosa sa saveznicima nije u interesu Kosova.

"Da li je nacionalni interes Kosova da raskine sa međunarodnim partnerima? Kuda nas ovo vodi, ako se suočimo sa tim, kuda nas ovo vodi?" upitao je Canaj, ističući značaj saradnje i koordinacije sa međunarodnim partnerima.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini