Portparol Vlade Kosova

Nakon što je premijer Albin Kurti u Skoplju izjavio da incident sa Vjosom Osmani ne vidi kao provokaciju makedonskih vlasti, portparol Vlade Kosova Perparim Kryeziu pojasnio je za Reporteri da je Kurti to rekao zato što želi da sačeka detaljan izvještaj o tom slučaju.

"Premijer Kurti čeka zvaničan izvještaj, tako da ne može unapred da kaže da je to bila provokacija, pošto je provokacija uvijek smišljena, odnosno namjerna. Ovo proizilazi iz istrage koja onda proizvodi izvještaj koji čekamo", kazao je Kryeziu.

On je dodao da je Kurti u glavnom gradu Sjeverne Makedonije govorio o činjenicama u vezi sa incidentom sa predsjednicom Vjosom Osmani na skopskom aerodromu.

"On je govorio o činjenicama (’ružnom ponašanju’ i ’prekršenim pravilima’) koje su teško iskustvo i gorko iskustvo predsjednice i njene porodice, a ne o motivima i ciljevima takvog ponašanja, što bi trebalo da nam istraga i izvještaj otkriju. Bilo bi logično da premijer Kurti to nazove provokacijom i zatraži izvještaj. Premijer je smatrao da je incident već izazvan, ali izvještaj treba da razjasni istinu u potpunosti i do detalja“, rekao je Kryeziu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri