Poslanik VV

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Gramos Agusholli kaže da most na Ibru nikada nije trebalo da bude zatvoren i da je njegovo zatvaranje stvorilo tenzije i podjele, prenosi Gazeta Blic.

Prema riječima ovog poslanika, zahtjev Vlade za otvaranje mosta je legitiman.

„Prije svega, mislim da most Ibru nikada nije trebalo da bude zatvoren. Njegovo zatvaranje stvorilo je podjele i tenzije, negativno utiče na suživot i integraciju tamošnjih građana. Svako zaustavljanje slobodnog kretanja u sjevernom dijelu znači da naše institucije nemaju pun suverenitet na cijeloj teritoriji Kosova. Za nas je otvaranje mosta važno, kao i za osećaj sigurnosti i povjerenja u državu i njene institucije”, ocjenjuje Agusholli.

On ističe da se rješenje mora naći bez tenzija i buke, odnosno da treba riješiti ovo pitanje sa međunarodnim saveznicima.

„Mora se naći rješenje koje, bez napetosti i bez mnogo buke, rješava ovo pitanje zajedno sa našim međunarodnim saveznicima. Saradnja sa saveznicima je ključna za postizanje trajnog rješenja i obezbjeđivanje da se otvaranje mosta izvede na miran i efikasan način“, izjavio je Agusholli.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic