Dolaze izbori, nestaćete...

Poslanica PDK Ganimete Musliu kaže da Samoopredjeljenje nikada nije glasalo protiv osnivanja Specijalnog suda iako su u javnosti govorili da su deklarativno protiv njegovog osnivanja.

Musliu je na Facebooku navela da je Samoopredjeljenje iza kulisa vrijedno radilo da se ovaj sud uspostavi.

„Danas su oni koji su se nekada hvalili da pomažu tužilaštvu oko dosijea, članovi vladinog kabineta Albina Kurtija. Ministar Albina Kurtija danas je ispred Savjeta bezbjednosti UN dobio pohvale Srbije za saradnju po ovom pitanju. Oni su saradnici istog Kurtija koji je na skupštinskom govorištu optužio OVK da je odgovorna za jezive zločine, istog Kurtija koji je govorio "Hashime, idi u Hag", navela je ona.

Dodaje da to nije bila samo Kurtijeva želja, već i mnogih članova stranke i Kurtijevih pristalica.

„Hashim Thaçi i Kadri Veseli bili su svijesni da podnose sljedeću žrtvu za Kosovo, osnovao se Specijalni sud za one koji su vodili naš oslobodilački rat, dok je Kurti znao da dokle god su na slobodi nikada neće uspeti da realizuje agendu njegove antidržave. Sada uoči izbora, suočen sa velikim neuspjehom, doveo je na bojno polje Dejonu Mihali, da filozofira o patriotizmu. Kakvo licemjerje. Kakva beda“, dodala je.

Istakla je da će buduće generacije znati ko je radio za, a ko protiv slobode i nezavisnosti Kosova.

„Znamo, i generacije koje dolaze će znati ko su Thaçi i Veseli, a ko su bili Kurti i Mihaili. Oni će se vratiti slavni a vi ćete biti upamćeni po izdaji. Dolaze izbori, nestaćete“, istakla je.

Izvor: Kosovo Online