Nedostaje podrška žena ženama

Predsjednica Odbora za ljudska prava u Skupstini Kosova Duda Balje izjavila je da su žene u većini političkih partija na Kosovu zanemarene, kao i u političkom životu uopšte.

Povodom podataka iz ankete Međunarodnog republikanskog instituta - da se žene na Kosovu ne kandiduju za političke funkcije budući da su preokupirane podizanjem djece, Balje je ukazala da se mora mnogo više uraditi da bi se žene uključile u politički život.

"Postoji nekoliko faktora. Jedan od njih je taj da su u većini političkih partijea lideri muškarci. Oni imaju svoju politiku i do sada, bez obzira šta su govorili, nisu primali žene u okviru političke stranke... Drugo, mislim da je javni život kod nas i dalje veoma složen, odnosno ne možete da se zaštitite u privatnom životu", kazala je Balje.

Ona ističe da nedostaje podrška žena ženama, te da se dame u politici mogu suočiti sa problemima i negativnim komentarima.

"Moramo prihvatiti da koliko god da pričamo, mi žene moramo da podržavamo jedne druge. U karijeri imam više problema i suočavam se sa negativnim i veoma ponižavajućim komentarima koje dolaze od drugih žena, prije nego od muškaraca", kazala je Balje.