Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri ocjenio je komentarišući narušene odnose između predsjednice Kosova Vjose Osmani i ministarke spoljnih poslova Donike Gërvalle-Schwarz, da se Osmani osjeća kao politički siroče „Kurtija iz Samoopredjeljenja i Kurtija iz Liste Guxo“, prenosi Albanian post.

„Prošlo je dosta vremena od kako se Gërvalla-Schwarz i poslanici Guxo liste nisu usudili da podrže predsjednicu u njenoj ulozi, ali su podržali Kurtija. Ona se sada 'osjeća' kao političko siroče Kurtija iz Samoopredjeljenja i Kurtija iz Guxo, jer čak i ptice znaju da je borba za uvrštavanje na listi Samoopredjeljenja na izborima“, rekao je Haziri.

U međuvremenu, predsjednik LDK Isa Mustafa nije želeo da govori o raspadu odnosa između svoja dva bivša člana stranke.

"Ne želim da postanem dio ovog državnog cirkusa", kratko je rekao Mustafa rekao za AP.

Albanian post piše da je Gërvalla-Schwarz u utorak započela seriju „podbadanja“ sa Osmani, a već sutradan dobila još brutalniji odgovor od svoje bivše predsjednice.

Gërvalla-Schwarz je kazala da je pesma "Pričaj, Pričaj" (Llafe, llafe) Dafine Zeqiri pjesma Osmani, dok je premijera Albina Kurtija nazvala „super zvijezdom“.

Odmah sutradan Gërvalli-Schwarz je odgovorila predsjednica takođe citatom pjesme Dafine Zaqiri gdje se pominje „Majstor grešaka” i „Ponavljač grešaka”, opisujući GërvalluSchwarz kao „prevarantkinju”.

Izvor: Kosovo Online/Albanian post