Poslanica AAK

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj smatra da insistiranje EU da se pitanje otvaranja mosta na Ibru rješava u okviru dijaloga, dolazi kao posljedica postupaka premijera Albina Kurtija bez konsultacija sa međunarodnim partnerima, koji štete Kosovu.

"Kurtijeve akcije bez konsultacija sa našim saveznicima, nanele su štetu Kosovu. Rezultat tih nepromišljenih radnji bez koordinacije je to da je Kosovo danas pod sankcijama", rekla je Kadrijaj za Gazetu Blic.

Ocjenjuje da će Kurti izbornim akcijama pokušati da "održi biračko tijelo u životu".

Ipak, primjećuje da je Kurti "demaskiran", pošto je, kaže ona, "potvrdio da je na vlast došao prevarom i da će tako, kao prevarant i otići sa vlasti".

Napomenula je da je Kurti prihvatio ZSO i poklonio manastiru Visoki Dečani imovinu, dok sa druge strane nije približio Kosovo Savjetu Evrope.

"Kurti je prihvatio sporazum, prihvatio ZSO i poklonio zemljište manastira Dečane, nemamo nova priznanja, nemamo članstvo u međunarodnim organizacijama, mi smo zemlja sa sankcijama, ovo je istina. Sa takvom vladom idemo unazad, nadamo se da će na sledećim izborima doći do svijesti među građanima", ukazala je Kadrijaj.

Poslanica Demokratske partije Kosova Arijana Musliu-Shoshi kratko je izjavila da Kosovo ima "propalu vladu, kako u unutrašnjoj tako i u spoljnoj politici".

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic