Bivši diplomata

Bivši zamjenik ministra spoljnih poslova Anton Berisha smatra da je odbijanje premijera Albina Kurtija da učestvuje na konsultacijama koje je zakazala predsjednica Vjosa Osmani povodom određivanja datuma parlamentarnih izbora nepoštovanje zakona i nedostatak institucijalne kulture od strane šefa Vlade Kosova.

Ocjenio je da je Kurtijevo ponašanje nedolično i primitivno i da je zasnovano na "ističnjačkoj politici, slovenskom komunizmu".

"Po mom mišljenju, nije zanimljivo komentarisati njegov potez, primitivno je. Ovo je primitivizam i nedostatak elementarne institucionalne kulture. Kurti je dokazani 'neinstitucionalista'. On institucije shvata samo ideološki, samo kao instrumente za svoje političke interes", istakao je Berisha za Dukađini.

Prema njegovim riječima zbog Kurtija i njegovih poslušnika Osmani trpi posljedice jer su njena ovlašćenja izvrgnuta ruglu.

"Društvo ili ljudi koji vole svoju zemlju ne žele primitivne rasprave, debata koja se vodi nema veze sa tim kada treba da se održe izbori. Ovo je istočnjačka logika, istočna politika zasnovana na slovenskom komunizmu", zaključio je Berisha.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini