Zategnut odnos

Predstavnik Socijaldemokratske partije Zgjim Hiseni ocjenio je da "zategnut odnos" i nekoordinacija između predsjednice Kosova i ministarke spoljnih poslova Vjose Osmani i Donike Gërvalle-Schwarz nanose veliku štetu spoljnoj politici Kosova.

Kao dokaz naveo je primjer članstva Kosova u Savjetu Evrope i pismo koje je Gërvalla-Schwarz poslala Parlamentarnoj skuopštini te međunarodne organizacije, a od koga se Osmani ogradila.

"Njihovo ponašanje ima negativan uticaj na spoljnu politiku i institucije koje bi trebalo da sarađuju. To je uticalo, na primjer, kada je riječ o članstvu Kosova u Savjetu Evrope, jer je predsednica tada rekla da pismo nije poslato 'u njeno ime". Njihov odnos šteti koordinaciji koju treba da imaju Vlada, Predsjedništvo i resorno ministarstvo", rekao je Hiseni za Teve1.

Član PSD-a za Osmani i Gërvalla-Schwarz: Komunikacija rečnikom šoubiznisa, imaju banalni ego

Komentarišući i verbalni okršaj koje su Osmani i Gërvalla-Schwarz nedavno imale, ukazao je da je riječ o super egu dvije liderke, koje su svele komunikaciju na nivo ličnosti iz "šoubiznisa".

Član Socijaldemokratske partije Zgjim Hiseni je komunikaciju između predsjednice Vjose Osmani i ministarke Donike Gërvalle-Schwarz nazvao komunikacijom rečnikom šoubiznisa.

"Rječnik šoubiznisa koji nam dolazi u politici je nešto što treba prevazići", zaključio je on.

Izvor: Kosovo online/TEVE1