Na štetu građana!

Bivši ministar finansija Haki Shatri kaže da je nametanje naknade od 17.7 eura od strane KEDS-a za ponovno priključenje na električnu energiju oblik pljačke građana.

„Navikli smo da u ovoj zemlji svakodnevno čujemo loše vijesti, iznenađeni smo kada čujemo nešto dobro. KEDS je napravio tako da kada stigne drugi račun, ako niste platili prvi, isključe struju. Da biste ponovo bili priključeni na električnu mrežu, ako ste dugovali 5 eura, morate platiti kaznu ili dnevnicu onima koji dođu da ponovo prikljuće. Ovo je oblik pljačke”, rekao je on.

On kaže da su reagovali na cijenu struje, ali nisu dobili odgovor, a prema njegovim riječima, potrebno je složiti se sa državom ili će vas u protivnom "uništiti".

“Već smo nekoliko puta reagovali na poskupljenje struje, ali nema kontrareakcije, ostavili su je na istom nivou cijena. Šta god država uradi, moramo se složiti, inače će vas 'uništiti'”, naglasio je dalje.

Prema Shatrijevim riječima, država ne bi smjela dozvoliti takve odluke, ali to se dešava jer je sama vlada ušla u saradnju sa oligarsima.

„Oni koji rade distribuciju električne energije su privatna preduzeća, pošto su preuzeli ovaj posao u privatizaciji, država bi trebalo da ih zaustavi i da im ne dozvoli da rade radnje koje su u suprotnosti sa osnovnim ugovorom. Izgleda da je vlast ušla u neku vrstu "kumstva" sa ovim oligarsima, jednom su bili na suprotnim stranama, ali tehnika je takva, da bi ušao u saradnju sa njima, jednom ih treba kritikovati, onda oni dođu da pričaju i budu zajedno”, izjavio je bivši ministar.

Na kraju je rekao da odluke Vlade štete građanima.

“Ova odluka ide na štetu džepova građana, kao i povećanje cijena. Svaka nova odluka koja se donosi ide na štetu građana”, rekao je Shatri za Front Online.

Izvor: FrontOnline/info-ks.net