Treba organizovati protest!

Analitičar Visar Imeri smatra da bi opozicij trebalo da organizuje veliki protest, ali ne da bi rušila vlast, već da bi građani izrazili nezadovoljstvo radom aktuelne Vlade Kosova s obzirom na to da je situacija na Kosovu, kako ocjenjuje, teža nego ikada.

"Vjerujem da je vlast nanela veliku štetu ekonomiji Kosova, a kroz javni diskurs opozicije predstavljeno je koliku je ekonomsku štetu nanela vlada Kurtija i njegovo ponašanje, da ne pričamo o dijalog, već samo ekonomija, i zašto danas imamo najtežu situaciju do sada", rekao je Imeri za Dukađini.

Izrazio je očekivanje da će političke stranke promjeniti svoj pristup i jasno staviti do znanja da se ne protive lično Samoopredjeljenju, već da su nezadovoljni rada Vladom Kosova.

Smatra da bi trebalo organizovati veliki protest, da je to način da se izrazi nezadovoljstvo i da će samo tako vlast osjetiti izbornu opasnost.

"Mislim da se izborna opasnost najbolje manifestuje velikim protestom na trgovima Prištine. Ne mogu da se javim za organizatora, ali mislim da treba da bude protest, ako neko pozove, ja ću prvi da izađem", poručio je on.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini