Potvrđeno mi je!

Bivši generalni direktor Radio-televizije Kosova Shkumbin Ahmetxhekaj izjavio je sinoć da Dejona Mihali, koja zvanično obavlja stranačku funkciju - koordinatora odbora Pokreta Samoopredjeljenje zapravo "vlada Kosovom". Naveo je da je ona tražila njegov odlazak iz javnog servisa, što mu je, kaže, potvrdilo i nekoliko članova Upravnog odbora RTK.

"Ono što sam tada shvatio je da tu postoji umješanost jedne dame, koja nije dio državnih struktura, ali koja se obračunala sa mnom. Nikada me nije direktno kontaktirala, nije mi direktno pisala, ali ono što sam shvatio i od članova Upravnog odbora i od drugih je da je ona u pitanju. Ona nije mit, istina je da ona vlada na Kosovu", rekao je Ahmetxhekaj za Klan Kosova.

Kazao je da "postoji dama koja vodi jednu od struktura stranke Samoopredjeljenje", a na pitanje da li je riječ o Dejoni Mihali, odgovorio je potvrdno.

"Tražila je moj odlazak, članovi Upravnog odbora su mi to potvrdili. Na njima je da li to žele da kažu. Najmanje četvoro mi je to reklo", dodao je on.

Naveo je i da ga je premijer Albin Kurti zvao u kabinet na sastanak, na koji je potvrdno odgovorio vjerujući da će biti riječi o mogućnosti povećanja budžeta RTK-a, ali je, kaže, Kurti zapravo tražio smjenu u rukovodstvu javnog servisa, misleći pod tim na njegov odlazak sa mjesta generalnog direktora.

Dodao je da ga je dan nakon sastanka sa premijerom, na sastanak pozv ministar kulture, omladine i sporta Hajrulla Çeku, koji je, kaže, "želeo da se uvjeri da je Ahmetxhekaj razumeo poruku premijera".

"Razgovarali smo na sastanku o tome šta je bilo dan ranije, konkretno šta bi me nateralo da podnesem ostavku na mjesto generalnog direktora, jer je opšta volja da se promjeni menadžment RTK, da imamo nove direktore i da RTK napreduje dalje", rekao je Ahmetxhekaj.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova