Ekspert za politička pitanja

Ekspert za politička pitanja Fidan Ukaj kaže za „Front onlajn” da bi novembar bio idealno vrijeme za održavanje izbora, ali da ostaje da se vidi šta će se postići na sastanku predsjednice Osmani i lidera političkih partija u vezi sa određivanjem datuma izbora.

Ukaj kaže da može postojati i druga opcija, a to bi bila mogućnost odlaska ili ostavke premijera Kurtija.

„Predsjednik je pozvao političke stranke na sastanak kako bi razgovarali o određivanju datuma nacionalnih izbora. Sada ostaje da se vidi šta će se desiti ili koji će biti datum, da li će biti datuma za mjesec januar-februar ili bi moglo doći do mogućeg odlaska ili ostavke premijera Kurtija“, rekao je on.

Za poznavaoca političkih tema, mjesec novembar bi bio idealno vrijeme za održavanje izbora i, prema njegovim riječima, odgovarao bi građanima, CIK-u i političkim partijama.

„Međutim, mjesec novembar je, ponavljam, najidealnije vrijeme da se građanima pruži mogućnost da glasaju, kako zbog vremena, tako i zbog Centralne izborne komisije i političkih partija, kao i logistička strana za izbore“,  naglasio je on.

Ukaj kaže da bi najidealnije rješenje bio odlazak ili ostavka premijera Kurtija i izlazak na izbore prije ustavnih rokova.

„Najidealnije rješenje, odlazak ili ostavka premijera Kurtija i izlazak na izbore prije ustavnih rokova, kao i teme koje se mogu predložiti na sastanku partija sa predsjednicom Osmani. Upravo ostavka bi otvorila mogućnost povoljnijeg ili pogodnijeg vremena za održavanje izbora“,  kaže Ukaj za "Front onlajn".

Izvor: Kosovo online/ Front online