Zahtjeva se hitno rješenje

Rudarima "Trepče Jug" i dalje kasne plate, budući da još nisu primili ni junsku zaradu. Sindikat rudara saopštio je da Vlada, Ministarstvo i uprava kompanije nisu ni najmanje zainteresovani za sudbinu rudnika i rudara, prenosi Gazeta express.

Krajem maja ove godine ministarka privrede Artane Rizvanolli objavila je da je u vrijeme aktuelne vlade povećan profit javnih preduzeća.

Međutim, to izgleda ne važi za Javno preduzeće "Trepča Jug“, koje već neko vrijeme nije u stanju da obezbjedi plate svojim radnicima, konstatuje Gazeta express.

Samostalni sindikat rudara "Trepče Jug", je u saopštenju optužio rukovodstvo kompanije, Upravni odbor, Ministarstvo privrede i Vladu Kosova da nisu zainteresovani za sudbinu ovog preduzeća i rudara.

"Ovakav stav prema kompaniji 'Trepča Jug' i rudarima, ostavljajući ih na ivici egzistencije i bez zarada skoro dva mjeseca u ovim teškim finansijskim uslovima, predstavlja ozbiljnu zabrinutost i izazov koji zahtjeva hitno rješenje", apeluju iz sindikata.

Upozoravaju i na mogućnost odlazaka rudara u inostranstvo.

"Znajte da takav pristup rudniku i rudarima predstavlja ozbiljan rizik da svi rudari pronađu druga rješenja ili čak migriraju u inostranstvo", poručili su iz Sindikata.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express