Imali bismo iste gubitke

Zamjenik direktora Policija Kosova za region sjever Veton Elshani izjavio je da bi Policija Kosova imala iste gubitke, poput srpske, da su njeni pripadnici zaustavili Fatona Hajrizija. Elshani je rekao je da bi Policija Kosova isto postupila kao i srpska u slučaju Fatona Hajrizija, prenosi Reporteri.

Elshani je za Euronews Albania čak nagovjestio da bi Policija Kosova reagovala isto kao i srpska, pri pokušaju hapšenja Hajrizija.

"Loša stvar je što je on ubijen u Srbiji. Ali, sa druge strane, čak i da je Policija Kosova zaustavila Hajrizija, imali bismo iste gubitke. Ili bismo morali da budemo veoma spremni da ga provjerimo, jer je on osoba sa ozbiljnom kriminalnom prošlošću. Isto bi se ponašao i to ne bi bilo iznenađenje“, rekao je Elshani.

Hajrizi, koji je početkom jula pobjegao iz kosovskog zatvora, jednog srpskog policajca je ubio, a drugog ranio 18. jula nedaleko od Loznice, nakon što ga je patrola zaustavila radi rutinske kontrole.

Dan kasnije, srpska policija ga je locirala, a zatim i likvidirala u obračunu, s obzirom da je pružio otpor prilikom hapšenja.

Izvor: Kosovo online/Euronews Albania