Poslanica PDK

Nakon što je premijer Albin Kurti pozvao dijasporu da se vrati i investira na Kosovu, poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musliu poručila je da građani koji žive u inostranstvu treba da imaju na umu da je zbog aktuelne vlade Kosovo pod sankcijama EU, bez ekonomskog napretka i narušenih odnosa sa saveznicima.

Musliu je na Facebooku istakla da je vlada Albina Kurtija ukinula parlamentarnu demokratiju, a da poslanici Skupštine Kosova dižu i spuštaju ruke pod upravom predstavnice Samoopredjeljenja Dejone Mihaili.

"Zapamtite da u internoj politici Kosovo je imalo nula ekonomski razvoj, kontinuirano povećanje cijena, nije imalo povećanje plata, zabilježen je nedostatak razvoja u zdravstvu, pravosuđu, obrazovanju", navela je ona.

Ukazuje da građani odlaze sa Kosova, dok su državne rezerve pokradene.

Prema njenim riječima Vlada je na desetine puta prekršila Ustav, legalizovala organizovani kriminal, korupciju i krađu javnog novca.

Kada je riječ o spoljnoj politici, Musliu je naglasila da aktuelna vlada nije uradila ništa po pitanju novih priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama, a da je Kosovo pogoršalo odnose sa SAD i trpi sankcije EU.

Osvrnula se na najnovija dešavanja u rudniku "Trepča jug", podsjećajući da rudari nisu primili plate dva mjeseca.

Pozvala je dijasporu da ne slušaju propagandu vladajuće stranke i njenog lidera.

Izvor: Kosovo Online