Biće konstantne krize

Analitičar Avni Arifi kaže da će izbori rezultirati krizom vlade jer je bilo kakva koalicija sa premijerom Albinom Kurtijem nemoguća, piše Gazeta express.

On čak kaže da čak i ako bilo koja stranka i pristane na saradnju sa Samoopredjeljenjem, to će proizvesti krizu vlade nakon tri mjeseca.

“Vjerujem da bilo koja varijanta može dovesti do u krize u vladi. Ako ankete pokažu da na izborima pobjeđuje Samoopredjeljenje, ali ne i parlamentarna većina, onda je bilo kakva koalicija sa njima nemoguća. Jer, bilo kakvo partnerstvo sa Kurtijem se pokazalo nemogućim. Politička stranka može da sarađuje sa Kurtijem i njegovom strankom, samo ako se stopi u njegovu stranku. Ne vjerujem da su PDK, LDK i AAK spremni na takav korak“, izjavio je Arifi.

Arifi kaže da u Kurtijevom narativu ne postoji riječ partner u odnosima sa međunarodnom zajednicom, sindikatima, a posebno sa političkim strankama.

“Biće konstantne krize, čak i u formiranju vlade vidim probleme, ali može biti i iznenađenja, jer neke od stranaka koje do sada nisu, mogu prihvatiti saradnju. Ali čak i ako se to dogodi, nakon tri mjeseca i dalje ćemo imati krizu u vladu”, zaključio je Arifi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express