Pasoši, lične karte...

Premijer Kosova Albin Kurti ponovo je objavio nove tarife koje je Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore uvelo za građane koji žele da dobiju lična dokumenta u konzulatima u zemljama gdje žive. On ističe da će ove mjere dijasporu približiti državi Kosovu.

"Nove tarife za pasoše, lične karte, sertifikate i druge usluge u našim konzulatima i ambasadama omogućavaju našoj dijaspori da se približi državi Kosovu, koja im nudi više i košta manje“, napisao je Kurti na Facebooku.

Kurti je na društvenim mrežama podijelio i stav zamjenice premijera i ministrice spoljnih poslova Donike Gervalle, koja takođe poziva građane da se registruju.

"Pored jačanja Republike Kosovo na međunarodnoj sceni, zajedno sa našim ambasadama i konzulatima radimo na pružanju što kvalitetnijih usluga, sa razumnim tarifama i bez birokratskih prepreka u svim misijama Republike Kosovo van zemlje. Pored ukidanja tarife za povratak državljanstva, smanjili smo i tarife za druge usluge, od sertifikata o rođenju do potvrda za penzionere, koje smo učinili besplatnim“, napisala je Gervalla.

Ona poziva dijasporu da se što prije registruje na platformi https://ediaspora.rks-gov.net/.

"Tačni podaci proizašli iz ove registracije biće čvrsta osnova za bolje planiranje i značajnije poboljšanje kvaliteta konzularnih usluga“, dodala je Gervalla.