Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti saopštio je da rezultati Pulsa javnosti o zadovoljstvu građana radom institucija dokazuju da je ova vlast dobra samo u propagandi.

Hoti je putem Facebooka ironično naveo da su građani možda zadovoljni sa nedostatkom priznanja ili članstva Kosova, ili, kako je naveo, odlaskom 200.000 građana.

„Nivo propagande ide toliko daleko da su građani uvjereni da je ova vlast dala rezultate i tamo gdje nema nikakvu odgovornost, u smanjenju korupcije u međunarodnim organizacijama sa 23,8 odsto na 13,7 odsto. Dakle, ove vrste merenja nemaju nikakvog značaja“, naveo je Hoti.

On je potom napomenuo da su rezultati kontradiktorni.

„Naime, 53,3 odsto građana je zadovoljno radom vlade, a takođe 53,3 odsto građana ocjenjuje da su najveći problem siromaštvo, nezaposlenost, visoke cijene i loše medicinske usluge (siromaštvo 16,6 odsto, nezaposlenost 16,3 odsto). Visoke cijene 12,7 i zdravstvene usluge 7,7 odsto, što je ukupno 53,3 odsto“, pojasnio je on.

Hoti je istakao da bi se, ukoliko bi Vlada rješavala probleme građana, na vrhu liste našli problemi koji su karakteristični za razvijena društva.

„Da su ovi prevaranti radili, umjesto da prave propagandu, ovi problemi ne bi bili najveća briga građana, ili bi se barem smanjili kao problemi“, naveo je Hoti.

Izvor: Kosovo Online