Nismo dobili zahtjev

Nakon što je predsjednik opštine Zvečan Ilir Peci izjavio da je zatražio zaštitu Policije Kosova, jer se osjeća ugroženo, ali da je odbijen jer nije iz Samoopredjeljenja, reagovao je zamjenik komandira Policije Kosova za region sjever Veton Elshani koji je rekao da policija nije dobila nikakav Pecijev zahtjev.

"Nismo dobili takav zahtjev. Mi smo na raspolaganju gradonačelniku u svakom trenutku, i ne samo njemu, već i svim drugim gradonačelnicima. Međutim, nije bilo problema. Kakve god brige da imaju gradonačelnici na sjeveru, mi smo uz njih i imamo mogućnost da im osiguramo bezbjednost", rekao je Elshani za Teve1.

Na pitanje da li će policija pojačati prisustvo u blizini opštine Zvečan nakon incidenta u kome su izgorela dva automobila, Elshani je rekao da se policija nalazi na svakom mjestu na sjeveru, ali da je potrebno "povećati budnost".

"Mi smo u opštinama, mi smo u njihovoj blizini, ima nas na svakom mjestu na sjeveru zemlje. Budnost može da se poveća, treba malo da budemo oprezniji, ali mi smo na svakom mjestu", kazao je Elshani.

Izvor: Kosovo Online/teve1