Agron Demi iz Instituta GAP kaže da premijer Kosova Albin Kurti najviše vremena provodi na posjete, odavanje počasti i memorijalne akademije, kao i na prijem ambasadora akreditovanih na Kosovu i predstavnike međunarodnih organizacija.

Demi je na Facebooku napravio statistiku Kurtijevih obaveza u posljednjih sedam mjeseci.

"Ako se baziramo na informacijama koje se nalaze na zvaničnom sajtu kabineta premijera, od januara do danas, ostale obaveze premijera su i sastanci sa studenatima, stranim i domaćim penzionerima, bivšim diplomatama kao i delegacijama iz egzila“, naveo je Demi.

Dodao je da 19,3 odsto vremena Kurti provodi na sastancima vlade i sastancima u međuresornim grupama ili sastancima sa predstavnicima drugih institucija.

"Manje od deset odsto svog vremena je utrošio na promociju investicija ili pokretanje programa, među kojima su pješački most, kamen temeljac za kuće kao i tri renovirane ambulante, 5,2 odsto vremena je utrošio na posjete inostranstvu, uključujući tri posjete kao učesnik na sastancima Evropskih socijalističkih partija, nekoliko poseta Londonu, nekoliko Turskoj, obraćanje u SBUN-u, nekoliko dana u Davosu i posjeta luci Hamburg“, navodi dalje Demi.

Najmanje vremena, kaže Demi, Kurti provodi na posjete preduzećima i opštinama.

Izvor: Kosovo Online