Priština

Poslanica Demokratske partije Kosova Eliza Hoxha kazala je da za raspad koalicije između PDK i LDK u Prištini došlo zbog neslaganja u vezi zemljišta u blizini Gračaničkog jezera.

"Ljudi se razilaze kada se u nečemu ne slažu. Čak se i vlade okupljaju u određene svrhe. PDK nije popustila. Nismo se sami povukli. Način na koji se odvijao proces za tamošnje zemljište, ali i način na koji je proces trebalo da se obavi, nije bio dobar sa pravne tačke gledišta, ali ni sa kolegijalne", rekla je Hoxha.

Prema njenim riječima, Përparim Rama nije ponudio prostor za širi dijalog u vezi sa tim slučajem.

"Nije bilo prostora za širi dijalog. Čak i kada smo se zabarikadirali i rekli da nećemo biti dio razmjene zemljišta bez odgovarajućeg pojašnjenja. Ilru Musliju je zabranjen pristup objektu", dodala je.

Gradonačelnik Prištine je u junu saopštio da je Agencija za spriječavanje korupcije zatvorila slučaj zbog sukoba interesa, potvrdivši da između Rame i privatnih vlasnika jezera Badovac nije bilo sukoba interesa.

U međuvremenu, prošle godine je objavljeno da bi, prema tržišnim cijenama, imanje od sedam hektara u oblasti Prištine koštalo 23 miliona eura, dok bi najskuplje bilo 33 miliona eura, a za površinu koja je zamjenjena u Badovcu cijene se kreću od 2,4 miliona do 5,3 miliona eura.