Frasher Krasniqi iz PSD-a kritikovao je pristup Vlade prema Srbima na sjeveru, dok je samo na osnovu medijskih izvještaja, bez ikakvih drugih činjenica, rekao da Specijalna jedinica Policije Kosova teroriše Srbe sjevera, prenosi Zeri.

Prema riječima Krasniqija, Vlada koju predvodi Albin Kurti nije zainteresovana za rješavanje problema sa Srbijom, jer joj je potreban stalni neprijatelj da se mobiliše kad god je to potrebno za situacije.

„Vladu ’Kurti’ ne zanima rješavanje problema sa Srbijom, normalno rješenje trajnog sukoba, mirovni sporazum Kosova i Srbije ne odgovara ni Albinu Kurtiju ni Aleksandru Vučiću, jer iz mentaliteta ovoga oni uvijek se zabavite sa neprijateljem, jer oni znaju da to mobiliše, kada imate zamrznuti konflikt, uvijek možete da snimite ovakav film. Pored filmova, za nas postoje filmovi sa druge strane mosta, za Srbe koji žive sa druge strane mosta oni su teror. Na sjeveru zemlje svakodnevno se vrše policijske provjere sa dugim puškama, bilo je izvještaja da Specijalna jedinica Policije Kosova sa dugim puškama zaustavlja automobile sa ženama i djecom i sve vrijeme ih teroriše. To je činjenica“, rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo online/Zeri