Vršilac dužnosti generalnog direktora RTK Zana Spahiu podnela je ostavku nakon što je odbijen njen prijedlog za suspenziju jednog od direktora u javnom servisu Rilinda Gërvalle, koji je, prema tvrdnjama urednika vijesti Jetona Musliua, izvršio pritisak da se emituje tekst "Slobodne Bosne" o uticaju Srbije na dva kosovska medija, Nacionale i Periskopi, saznaje Reporteri.

U međuvremenu, predsjednik Upravnog odbora RTK Besnik Boletini istakao je da je formirana specijalna komisija za rasvjetljavanje slučaja emitovanja spornog teksta.

"Ohrabrujem komisiju da se što prije pozabavi ovim slučajem i da izađe sa stručnim i objektivnim izvještajem i predloži Upravnom odboru dalje korake", rekao je Boletini za Reporteri.



Na pitanje da li će Rilind Gërvalla biti otpušten, Boletini objašnjava da Upravni odbor ne može preduzeti ni jednu akciju bez prijedloga izabrane komisije.

"Imam utisak da se ne razumijete, vi iz spoljnih sistema, kako funkcionišu odlučivanja u RTK. Idealno bi bilo da su kao u privatnom sektoru. Odbor ne može preduzeti ni jednu akciju bez prijedloga. U ovom konkretnom slučaju, odbor ne može ništa da preduzme, a da svoj posao ne predstavi već imenovana komisija", pojasnio je Boletini.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri