Po zakonu...

U blizini jezera Gazivode jučer su postavljene sigurnosne kamere, a osim toga, kosovske institucije rade na uređenju infrastrukture oko jezera, preneo je RTV Dukađini.

Firma koja je sklopila ugovor sa Policijom Kosova, oko jezera postavlja sigurnosne kamere, koje se već nalaze na većini lokacija na sjeveru.

Zamjenik komandira Policije Kosova za region sjever Veton Elshani rekao da je te kamere znatno pomažu policiji da riješava slučajeve.

"Po zakonu smo nadležni za kontrolu javnih prostora. Ranije smo rekli da imamo planove, da imamo nadzorne kamere na javnim prostorima. Za nas je jako dobro što se one tamo postavljaju, jer nam pomažu da lakše rasvetlimo slučajeve", rekao je Elshani.

Osim postavljanja kamera, radi se i na uređenju infrastrukture oko jezera, na kojem je tokom vikenda došlo opasne eksplozije.

Mašine rade na otvaranju puta koji vodi do same obale jezera, a biće uređen i parking. Osim mehanizacije, prisutna je i Policija Kosova.

"Koliko imamo informacija, biće parking ili nešto slično, nemamo mnogo informacija, ali znamo da su radovi u toku. Policija je tu, jer je uvijek u pokretu", dodao je Elshani.

Izvor: Kosovo online/RTV Dukagjini