Iznećemo dokaze

Advokat Gent Gjini najavio je da će podneti tužbu protiv premijera Albina Kurtija i njegovog zamjenika Besnika Bislimija jer su Fatona Hajrizija, koji je likvidiran u oružanom okršaju prilikom hapšenja u Srbiji zbog ubistva policajca u Loznoici, nazvali zločincem.

Gjini je istakao da je za to dobio ovlašćenje porodice Hajrizi, koja je, kako kaže, uvređena i pogođena zbog izjava kosovskih zvaničnika.

"Da, vjerujem da će Kurti i Bislimi biti dio tužbe. To su javne izjave. Podnećemo građansku tužbu i izneti dokaze. Te riječi se moraju povući, da se neko opiše kao zločinac su procedure koje poznaju advokati", rekao je Gjini.

On je preciziro da ga je ovlastio lično brat ubijenog Artan Hajrizi.

"Fatonov brat se osjećao uvređenim zbog linča njegovog brata. Mnogi državni funkcioneri bez argumenata, ili drugi ljudi, definišu Fatona različitim epitetima, blate njega i njegovu porodicu. Da biste nekoga nazvali kriminalcem morate imati činjenice i dokaze za to. Politika ne treba da se miješa u pravdu", ukazao je advokat.

Naglasio je da su svi jednaki pred zakonom bez obzira na funkciju.

Besnik Bislimi je prije nekoliko dana nazvao Fatona Hajrizija zločincem, dok je premijer Kurti zamolio građane da ne herojizuju Hajrizija.

Kurti je naglasio da Afrim Bunjaku zaslužuje epitet heroja, a ne Faton Hajrizi.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini