Poslanik AAK

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Pal Lekaj kaže da izjave ministarke Donike Gërvalle-Schwarz da će opozicija doživjeti fatalan poraz na izborima pokazuju nivo njene nekompetentnosti za predstojeće izbore, prenosi Front onlajn.

"Izjava gospođe Gërvalle-Schwarz, koja svoj mandat ministra spoljnih poslova završava sa nula uspjeha, pokazuje nivo nesposobnosti za predstojeće izbore i rangiranje političkih partija", kaže Lekaj.

On navodi da Donika Gërvalla-Schwarz kao ministarka nije služila dobro na tom mjestu i da kao takva nema moralno ni političko pravo da komentariše predstojeće izbore.

Ističe da postoji veliki pad pristalica aktuelne vlasti, a da je u porastu popularnost opozicije.

„Upravo ministri ove Kurtijeve vlade naterali su građane da shvate realnost kako ova vlada može da upravlja i vodi državu. Stoga nije slučajno da imamo veliki pad podrške ovoj Vladi na izborima i porast popularnosti opozicije“, naglasio je on za Frontonlajn.

Lekaj kaže da je njegova partija spremna za izbore i da očekuju dobre rezultate nakon izbora.

„AAK je na terenu, ima opštine koje vodi, ima poslaničku grupu koja je uradila divan posao u Skupštini Kosova i ima dobro organizovane strukture unutar i van zemlje u dijaspori. Stoga smo spremni za izbore i očekujemo veoma dobre rezultate na glasačkim kutijama“, rekao je dalje on.

Na kraju je dodao da AAK ima pravi tim i viziju za Kosovo.

Izvor: Kosovo online/Front online