Lider AAK

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj rekao je da primjećuje pogoršanje bezbjednosti na Kosovu, ali i u regionu, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je rekao da je pristup aktuelne Vlade, sa premijerom Albinom Kurtijem na čelu, doveo do narušavanja bezbjednosti.

"Vidimo bezbjednosne izazove u regionu i na Kosovu. Mislim da je izvor ovog pogoršanja nedostatak istinske doktrine za bezbjednost, red i zakon od strane Vlade Kosova i premijera Kurtija. Mislim da je njihov pristup i njihova posvećenost uskopartijskim interesima tokom vladavine zapravo nanela štetu sistemu bezbjednosti na Kosovu u izvesnoj mjeri. Njihov sukob sa našim saveznicima je u mnogim slučajevima uticao na pogoršanje bezbjednosne situacije i reda i mira", kazao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, trebalo bi da postoji procjena bezbjednosne situacije na Kosovu.

Dodaje da je neslaganje između Vlade i saveznika Kosova uticalo na pogoršanje situacije.

"Trebalo bi da postoji snimanje bezbjednosne situacije po sektorima. Ponosni smo na Policiju Kosova, ali ne treba da držimo oči zatvorene i kakve će greške ili miješanja biti u policijskoj misiji. Politička klima i političko rukovodstvo zemlje pogoršavaju političke odnose sa bezbjednosnim saveznicima i trpe bezbjednosne mehanizme", naveo je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online