Ministarka pravde

Ministarka pravde Albulena Haxhiu izjavila je nakon ispitivanja koje je trajalo dva i po sata u Specijalnom tužilaštvu da ta pravna institucija pokušava da je ometa u radu.

Haxhiu je istakla da je Specijalno tužilaštvo sprečava da radi svoj posao, jer za svaku njenu izjavu, kako je rekla, ova institucija ovlašćuje policiju da od nje uzme izjavu.

Ona je navela da je po nalogu Specijlanog tužilaštva dala izjavu o njenom gostovanju na RTV Dukađini gdje je govorila tužilaštvu i pravosudnom sistemu, ali i objavi na Facebooku koja je usledila nakon likvidacije Fatona Hajrizija.

„Tom prilikom sam objasnila da mi kao Vlada ne funkcionišemo na isti način, kao u prošlosti, već da imamo obavezu da se pozabavimo reformama u pravosuđu na kojima kontinuirano radimo, a čini se da ih neko ometa, dakle i Specijalno tužilaštvo pokušava da me ometa u mom radu. Drugi slučaj se odnosi na moju reakciju na Facebooku, koja dolazi kao odgovor na pokušaj Vlade Srbije, preko njenog portparola Ivice Dačića, koji je pokušao da poveže događaj koji se dogodio u Loznici sa pripremanim terorističkim napadom od strane Kosova“, rekla je Haxhiu.

Haxhiu je od strane Specijalnog tužilaštva ispitivana dva dana.

Haxhiu je takođe sugerisala da se „može razmotriti ponovna obdukcija tijela Fatona Hajrizija”, dodajući da je „juče rečeno da se otisci prstiju poklapaju, ali da je potrebno više informacija”.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri