Ministar za infrastrukturu Liburn Aliu izjavio da se infrastrukturni problemi Kosova ogledaju i na katastru i da je neophodno raditi na tome, uz angažovanje građana, jer je to u interesu svih, prenosi Ekonomija onlajn.

Jedan od izazova koji očekuje ovo ministarstvo je, kako kaže Aliu, povezivanje adresa sa građanima.

„To se radi uz saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova, naravno da smo imali sastanke i krenućemo u zajednički projekat. Da bi znali gdje se svaki građanin nalazi i gdje ima adresu, to je veoma važno za našu zemlju, ali i za funkcionisanje države“, naglasio je on.

Infrastrukturni problemi nastavljeni su tokom godina, a oni su, prema njegovim riječima, ostavili traga u katastru ovog ministarstva.

„Pitanje imovine je izazovno pitanje ne samo za našu zemlju već za sve zemlje koje su u tranziciji iz perioda socijalizacije. Kod nas postoje različite istorije, to je period poslije invazije 1912. godine protjerivanja stanovništva, uključujući i period posljednjeg rata. Sve ovo je ostavilo traga u našem katastru, ali se mora ispraviti. Potreban je rad i to je izazov. Imovinska pitanja se mogu realizovati samo uz angažovanje građana, jer je to u interesu svih“, zaključio je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online