Potpuna stagnacija

Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Kosova Fatmir Matoshi izjavio je da je dijalog Kosova i Srbije najslabija tačka Vlade Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

Matoshi je istakao da se za tri godine Kurtijeve vladi bilježi potpuna stagnacija na Kosovu, u nekim oblastima čak i nazadovanje.

"Ni blizu nisu ispunjena očekivanja građana. Ruku na srce, čak ni mi u opoziciji, nismo očekivali takvu degradacijiu niti da će ova vlast završiti svoj mandat čak i bez velikog konkretnog projekta", rekao je Matoši.

Kaže da je proces dijaloga između Kosova i Srbije najslabija tačka ove vlade.

"Danas obostrano priznanje nije dio ovog dijaloga. Onda je velika neozbiljnost, što se tiče pitanja dijaloga, videli smo nekoliko nedjelja ranije gdje premijer postavlja uslove, postavlja tri uslova za sastanak sa Srbijom i isto poslije nedjelju dana uslovi koje je postavio premijer ne važe za potpredsjednika vlade, onda nije da će nas neko shvatiti ozbiljno", dodao je on.

Matoshi je imao zamerke i na račun Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

"Prošle su četiri godine i nismo napravili ni jedan pomak, čak ni u vezi vodosnabdjevanja. Kosovo se danas suočava sa velikom nestašicom vode za piće, na desetine porodica nema pristup pijaćoj vodi, a kao što smo uvijek govorili, bilo je hitno da se počne sa izgradnjom novih vodozahvata", rekao je Matoshi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online