Poslanik LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti optužio je Albina Kurtija da je tokom predizborne kampanje 2021. godine manipulisao dijasporom, što, kako kaže, pokušava i sada da čini.

"Da bi manipulisao emigracijom, obećao je da će aerodrom Đakovica učiniti operativnim za jeftina putovanja. Za četiri godine nije napravljen ni jedan korak napred u ovom pravcu. Danas, 2024. godine, na kraju mandata, Kurtiju su ponovo potrebni glasovi dijaspore. Ovog puta je došao na ideju da garantuje kredite za naše građane iz dijaspore koji ulažu na Kosovu", napisao je Hoti na Facebooku.

Potom se ponovo osvrnuo na Aerodrom Đakovica.

"Da su ova sredstva od 100 miliona eura uložena u funkcionalizaciju Aerodroma Đakovica, kao što je Kurti obećao, danas bi naša dijaspora slobodnije putovala u domovinu. Milioni eura koji se danas troše na avionske karte mogli bi da se ulože na Kosovo bez ikakvih garancija vlade, jer Kosovo je naša zemlja. Pošto se ovi vladini zvaničnici ne stide da obmanjuju bez podjele građane na Kosovu i u dijaspori, ne moramo da se osjećamo loše što svakodnevno pokazujemo njihove obmane", zaključio je Hoti.

Izvor: Kosovo Online