Još jedna prevara u nizu!

Član Odbora za privredu iz redova AAK Pal Lekaj ocjenio je da je, obećavanjem povoljnih kredita za dijasporu koja bi da investira na Kosovu, premijer Albin Kurti još jednom prevario građane koji žive u inostranstvu kako bi dobio njihovu podršku. Međutim, kako dodaje, dijaspora mu ovoga puta neće oprostiti izdaju i loše upravljanje.

"Premijer Kurti je izdao kosovsku dijasporu, pošto je narušio njihovo povjerenje od početka do kraja svog mandata. Naša dijaspora, koja živi širom svijeta, ga je podržavala na sve načine, vjerujući da će razvijati dobrobit građana, ekonomski razvoj, rast radnih mjesta, zdravstvo, stvaranje biznisa, energetiku i stvoriti bolje uslove rada. U stvarnosti se desilo suprotno, gdje gospodin Kurti nije ispunio ni 10 odsto obećanja i time ih je izdao i razočarao", rekao je Lekaj za Gazetu Blic.

Prokomentarisao je i odluku Vlade Kosova da se dijaspori ponude povoljni krediti i ukazao da je to još jedna prevara u nizu.

"Ideja i ponuda koju je Kurtijeva vlada imala da ponudi kredite dijaspori je izrugivanje ruglu i politički idiotizam prema našoj braći i sestrama koji žive u inostranstvu. Ovim ponovo pokušava da ih prevari, ali je beskorisno jer su razočarani i neće mu više vjerovati", ocjenjuje Lekaj.

Smatra da je ta ponuda politički potez Kurtija, koji, kako kaže, nastoji da dobije podršku birača.

Ddodaje da su Kosovu potrebne duboke ekonomske i institucionalne reforme, kao i povoljno okruženje za poslovanje.

"Realno, zemlji su potrebne duboke ekonomske i institucionalne reforme kako bi se stvorio povoljan ambijent za postojeće i nove poslove, bez obzira na poreklo investitora. Garancija zajma je delimična mjera i možda neće biti dovoljna za promovisanje održivog ekonomskog razvoja", smatra Lekaj.

Kurti, kako kaže, ne treba previše da kalkuliše jer mu dijaspora neće oprostiti loše upravljanje.

"Generalno, premijer ne treba da kalkuliše previše jer kasni u svemu. Kosovska dijaspora mu neće oprostiti propuste u upravljanju, a kako ga je održala, tako će ga i zbaciti sa fotelje premijera", zaključio je poslanik AAK.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic