Nakon izjave Hoveniera

Poslanica LDK Rezarta Krasniqi reagovala je nakon izjave američkog ambasadora na Kosovu Jeffa Hoveniera da su SAD i partnerske zemlje zabrinute zbog nekih političkih poteza premijera Albina Kurtija i istakla da će se odnosi Kosova i SAD podići na viši nivo kada bude smenjena aktuelna vlada.

"Vlada ne želi da ima dobre odnose sa SAD. Izolovan od svih Kurti dobija dovoljno moći za svoj ego. Odnosi Kosova i SAD će se poboljšati kada Kurtijeva vlada ode", poručila je Krasniqi za Gazetu Blic.

Hovenier je poručio da nije tajna da u SAD postoji zabrinutost zbog nekih političkih poteza vlade premijera Albina Kurtija.

On je to izjavio tokom posjete Đakovici, gdje se sastao sa gradonačelnikom tog grada Ardijanom Gjinijem.

Istakao je da je posvećenost SAD narodu Kosova jaka i gvozdena kao i uvijek, ali je istakao da to ne znači da će se SAD složiti sa svakim izborom koji napravi svaka vlada na Kosovu.

"Američka vlada i sve partnerske vlade sa kojima sarađuje - britanska, francuska, njemačka, italijanska, EU - zabrinute su zbog nekih političkih poteza Kurtijeve vlade, koji su otežali postizanje stvari koje smo želeli da postignemo zajedno", ocjenio je ambasador SAD.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic